2016. január 8., péntek

kerti füstölő építés, füstölő készítés

A füstölés célja az ételek ízesítése és tartósítása. A kerti Füstölő Arra alkalmas, Hogy a különböző élelmiszereket benne fellógatva lehessen füstölni. Különféle húsok, kolbászok, szalámik, halak, szárnyasok, sajtok ízesíthetők és tartósíthatók Egy Jól megépített kerti Füstölő belsejében.
A kerti Füstölő felépítését tekintve általában Két részből Mind:
1. Tűztér
A kerti Füstölő alsó részében helyezkedik el Egy tűztér, kiépített füstjáratokkal, amelyben a füst keltéséhez szükséges Tüzet Lehel megrakni. A tűztérben fával, faszénnel Lehel Tüzet rakni. A füstöt a leégett tűzre dobott fűrészporral lehet biztosítani. A megfelelő hőmérsékletet a tűztér ajtaján levő huzatszabályozóval lehet beállítani.

2. Füstölő rész
A felső részbe kerül egy füstölni való Élelmiszer. A Füstölő alsó és felső részét füstjáratok kötik össze, amelyen a füst, a tűztérből járatokon Keresztül, egy füstölni Való élelmiszerekre kerül. A felső részből egy füst Egy Rövid kéményen távozik Keresztül a füstölőből.

Hideg Vagy Meleg füstölés
A füstölni Való élelmiszereket hideg és Meleg füstöléssel lehet tartósítani, ízesíteni.
A Meleg füstölés rövidebb ideig tart, de jóval intenzívebb. A meleg füstölés eredménye pl. Egy lángolt kolbász. A meleg füstöléssel tartósított élelmiszerek kevesebb ideig állnak el.
A hideg füstölés tovább tart, ilyenkor az élelmiszert a megrakott tűz melege ellenszavazat éri, csak a hideg füst tartósítja.
 A képen Látható Füstölő körülbelül 60 pár kolbász egyidejű füstölését teszi lehetővé.
Ha Szeretne kertjébe Egy esztétikus, gazdaságosan üzemeltethető, igazi Gasztronómiai élményt Biztosító kerti füstölőt, hívjon legtöbb Ingyenes Árajánlat kéréshez ...

                                                   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése